Αν σου αρέσει το διάβασμα, το Men Exclusive έχει να σου προτείνει 5 βιβλία, τα οποία σίγουρα θα σε επηρεάσουν προς το καλύτερο.

The Subtle Art of Not Giving a F**k, Mark Manson

Το βιβλίο αυτό είναι ενδιαφέρον και διαφορετικό, καθώς σε αντίθεση με τα περισσότερα βιβλία, δεν μας προτρέπει να είμαστε πάντα θετικοί και αισιόδοξοι.

Εδώ και πολλά χρόνια, όλοι υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε και ότι η αισιοδοξία είναι το κλειδί για την ευτυχία. Ο συγγραφέας ωστόσο διαφωνεί. Συγκεκριμένα, ο Mark Manson θεωρεί ότι όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά για έναν άνθρωπο, απλά θα πρέπει να το αποδεχτεί και να ζήσει με αυτό, αντί να στρέφει το βλέμμα του αλλού και να το προσπερνά. Δεν πιστεύει πως “όταν η ζωή μας πετάει λεμόνια θα φτιάχνουμε λεμονάδα”, αλλά ότι πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τα προβλήματά μας (και να κάνουμε το στομάχι μας ακόμα πιο δυνατό για να αντέχουμε να τρώμε τα λεμόνια σκέτα).

Ακόμα, ο Manson με το βιβλίο του προσπαθεί να αποδείξει ότι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι στα προβλήματά του δεν είναι χαμένος, αλλά ότι έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μάθει ποια είναι τα όριά του, να τα ξεπεράσει εν καιρώ και έτσι να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος. Γράφει ότι από τη στιγμή που θα αναγνωρίσουμε και θα αγκαλιάσουμε τους φόβους, τα λάθη και τις ανασφάλειες μας και όταν πάψουμε να αφήνουμε τα προβλήματα άλυτα, τότε θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, θαρραλέοι, ειλικρινείς και υπεύθυνοι.

Τέλος, ο Manson ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να διαχωρίζουμε τα σοβαρά από τα αμελητέα προβλήματα που μας προκύπτουν, καθώς δεν πρέπει να τα βάφουμε μαύρα αν μας απορρίψει μια γυναίκα, όμως η αβεβαιότητα για το μέλλον και οι κακές συνθήκες στο χώρο εργασίας είναι ένα θέμα που πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη και να το αντιμετωπίσεις για να γίνεις ευτυχισμένος.

Daring Greatly: How The Courage To Be Vulnerable Transforms The Way We Live, Love, Parent, Brené Brown

Καθημερινά αντιμετωπίζουμε την αβεβαιότητα, ρίσκα και συναισθηματική έκθεση, κάτι που προσδιορίζει εάν είμαστε ευαίσθητοι ή δυναμικοί. Βασισμένη σε μια πρωτοποριακή έρευνα διάρκειας 12 ετών, η Δρ. Brené Brown καταρρίπτει την κλασσική άποψη ότι η ευαισθησία είναι αδυναμία, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα είναι το πιο ακριβές μέτρο του θάρρους μας.

Η Brown επεξηγεί ότι η ευαισθησία είναι ο πυρήνας των δύσκολων συναισθημάτων (φόβος, θλίψη, απογοήτευση), αλλά και η πηγή της αγάπης, της χαράς, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας. Γράφει αποσπασματικά: “Όταν κλείνουμε την πόρτα στην ευαισθησία, απομακρύνουμε τον εαυτό μας από την απόκτηση εμπειριών που δίνουν σκοπό και νόημα στη ζωή μας”.

Το βιβλίο αυτό δεν έχει να κάνει με τη νίκη και την ήττα, αλλά με το θάρρος των ανθρώπων. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το “ποτέ δεν είναι αρκετό” και το αίσθημα του φόβου έχει μείνει στη φύση μας, η ευαισθησία είναι ανατρεπτική, αλλά μπορεί να γίνει και επικίνδυνη. Θεωρείται ότι οι ευαίσθητοι άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κριθούν αρνητικά και να πληγωθούν, αν όμως κάνουμε ένα βήμα πίσω και ανατρέξουμε στη ζωή μας, θα ανακαλύψουμε ότι το πιο αμήχανο και επικίνδυνο πράγμα είναι ο φόβος της έκφρασης των αληθινών συναισθημάτων μας.

Το βιβλίο αυτό μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τη ζωή από διαφορετική γωνία.

The School of Greatness: A Real- World Guide To Living Bigger, Loving Deeper, and Leaving a Legacy, Lewis Howes

Μετά από ένα σοβαρότατο τραυματισμό που τερμάτισε την επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα, ο Lewis Howes αντί να ανοίξει την πόρτα στον εγκλεισμό και την κατάθλιψη, αποφάσισε να βγει έξω και να συνομιλήσει με ανθρώπους που θαυμάζει, για να πάρει τις συμβουλές τους.

Στο βιβλίο αυτό, ο Howes μοιράζεται τις πιο σημαντικές συμβουλές, συνήθειες και τα tips που συγκέντρωσε από τις “συνεντεύξεις” που πήρε από τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έγιναν μέντορες του. Για παράδειγμα, μετά από τη συνομιλία του με το χρυσό Ολυμπιονίκη Shawn Johnson και τον Adam Braun, ο συγγραφέας ανακάλυψε ότι το μεγαλείο του κάθε ανθρώπου είναι έμφυτο και πρέπει να καλλιεργείται για να λάμψει. Οι “λαμπεροί” και επιτυχημένοι άνθρωποι δεν φτάνουν στην κορυφή από καθαρή τύχη, αλλά επειδή υιοθετούν συγκεκριμένες συνήθειες και τακτικές, οι οποίες τους φτάνουν στο επιθυμητό επίπεδο.

Το “The School of Greatnessείναι ένας οδηγός προσωπικής ανέλιξης, δίνοντας στον αναγνώστη τις απαραίτητες συμβουλές και τα εργαλεία που χρειάζεται να να φτάσει στο σημείο που θέλει. Κάθε κεφάλαιο του αποτελείται από ένα συγκεκριμένο μάθημα που πήρε ο Howes από τους μέντορες του και από τις εμπειρίες που αποκόμισε στο “ταξίδι” του. Δείχνει στους αναγνώστες ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου και στην επίτευξη της επιτυχίας.

The 4 Hour Body: An Uncommon Guide to Rapid Fat Loss, Incredible Sex and Becoming Superhuman, Tim Ferriss

Το βιβλίο αυτό δεν πρόκειται για ακόμη ένα βιβλίο με συμβουλές αδυνατίσματος. Για την ακρίβεια είναι το αποτέλεσμα μιας 10ετούς έμμονης έρευνας, σχετικά με την αναζήτηση των μυστικών του ανθρώπινου σώματος. Περιλαμβάνει μια συλλογή της σοφίας και των γνώσεων εκατοντάδων αθλητών πρώτης γραμμής, δεκάδων ιατρών και άπειρων ωρών προσωπικής έρευνας και δοκιμής του συγγραφέα.

Δεν πρόκειται να διαβάσεις τις συνηθισμένες συμβουλές που λίγο πολύ γνωρίζουμε όλοι, αλλά αποτελεί μια συγκέντρωση εναλλακτικών τρόπων αδυνατίσματος και εκγύμνασης του σώματος.

Μετά από πολλές δοκιμές πάνω στο συγκεκριμένο βιβλίο δίνει λύση σε μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ανδρών και γυναικών, που αφορούν τη διατροφή, τη γυμναστική, αλλά και τη σεξουαλική επαφή.

The Way of The Superior Man: A Spiritual Guide To Mastering The Challenges of Women, Work, and Sexual Desire, David Deida

Το ιδανικό βιβλίο για τους άνδρες με εσωτερικές αναζητήσεις, όπως το να προγραμματίσεις το μέλλον σου, να εξετάσεις τι πραγματικά θέλουν οι γυναίκες ή να διαπιστώσεις αν τελικά είσαι καλός εραστής.

Ο συγγραφέας εδώ εξερευνά τα σημαντικότερα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή ενός άνδρα- από την καριέρα και τη δημιουργία οικογένειας, μέχρι τις γυναίκες και την οικειότητα που έρχεται στις σχέσεις- για να δώσει συμβουλές και ιδέες στους άνδρες που έχουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα μέσα τους, σχετικά με τη ζωή τους. Ο David Deida είναι ο καταλληλότερος που μπορεί να δώσει συμβουλές σχετικά με τις γυναίκες, το σεξ, την ανδρική καθημερινότητα και τους τρόπους για να ζεις ελεύθερος και χωρίς ταμπού και ενοχές.

Στο βιβλίο αυτό μπορεί κανείς να ανακαλύψει πως δε χρειάζεται να είναι “άγριος” άνδρας, αλλά ούτε και μαλθακός, για να έχει πέραση στις γυναίκες. Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου και να αποδέχεσαι τα αληθινά σου συναισθήματα.

Διάβασε ακόμα 

Γιατί όσοι διαβάζουν βιβλία ζουν περισσότερο

Τα 12 πιο αμφιλεγόμενα βιβλία όλων των εποχών

Τα βιβλία που θα πρέπει να διαβάσεις στη ζωή σου (Μέρος Α’)

Total
27
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive