Το γυμναστήριο είναι μια απαραίτητη δραστηριότητα όχι μόνο για όσους επιθυμούν να χάσουν κιλά, αλλά και για όσους θέλουν να διατηρούνται σε φόρμα και να έχουν καλή υγεία. Αν δεν περισσεύουν λεφτά για έναν personal trainer που θα είναι συνεχώς από πάνω σου υποδεικνύοντας τα λάθη που κάνεις, διάβασε παρακάτω τα 4 συνηθέστερα λάθη που κάνουν όσοι γυμνάζονται, με αποτέλεσμα να χάνουν την ουσία της άσκησης και να μένουν πίσω.

Δίνεις βάση στην ποσότητα και όχι στην ποιότητα

Θα έχεις παρατηρήσει τους τύπους που περνούν υπερβολικά πολλές ώρες στο γυμναστήριο, δηλαδή αυτούς που πιστεύουν ότι η πολύωρη άσκηση θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, καθώς δεν παίζει ρόλο το πόση ώρα γυμνάζεσαι, αλλά η ένταση των ασκήσεων που κάνεις. Για παράδειγμα, είναι προτιμότερο να τρέξεις στο διάδρομο για μισή ώρα σε γρήγορη ταχύτητα, παρά να τρέχεις χαλαρά για δύο ώρες. Σκέψου ότι κάνεις οικονομία στην ώρα της γυμναστικής σου και καταμερίζεις το χρόνο σου ποιοτικά σε όλες τις ασκήσεις που χρειάζεται να κάνεις.

Αναλώνεσαι στο μέτρημα

Τα πολλά σετ δεν είναι απαραίτητο ότι βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών σου. Είναι δελεαστικό να επιδεικνύεις ότι έκανες 100 push ups ή ότι σήκωσες με ευκολία την μπάρα στο μεγαλύτερο βάρος, σκέψου όμως ότι κυνηγώντας το ρεκόρ σου καταπονείς τον οργανισμό σου. Αυτό δε σημαίνει μόνο ότι θα κουραστείς περισσότερο, αλλά και ότι αυξάνεις τον κίνδυνο τραυματισμού, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μείνεις για κάποιο διάστημα μακρυά από τη γυμναστική και να κρατήσεις πίσω την πρόοδό σου. Έχε υπομονή και αρκέσου στη σταδιακή αύξηση των σετ σου, για να δεις ένα καλό και σταθερά ανοδικό αποτέλεσμα.

Επικεντρώνεσαι στις ασκήσεις ενδυνάμωσης

Υπάρχουν άνδρες που σνομπάρουν τα είδη άσκησης που δεν περιλαμβάνουν βάρη, όπως η αεροβική, η γιόγκα και το stretching. Ειδικά το stretching είναι απαραίτητο, καθώς προετοιμάζει το σώμα σου για την πιο έντονη γυμναστική. Δεν είναι το ζητούμενο να φουσκώσεις τους μύες σου, αλλά να εκγυμνάσεις όλα τα σημεία του σώματός σου. Οι αθλητές χρειάζεται να έχουν όχι μόνο δύναμη, αλλά και αντοχή, ευλυγισία και καθαρή σκέψη. Μην απορρίπτεις ήδη άσκησης, γιατί αποκλείεις σημαντικά σκέλη από τη γυμναστική σου.

Περιμένεις τα πάντα από τη γυμναστική

Η γυμναστική είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να αποκτήσουν μια καλή φυσική κατάσταση, όμως η προσπάθεια δε σταματά στο γυμναστήριο. Για να δεις αποτελέσματα, χρειάζεται να βελτιώσεις τη διατροφή σου και τον τρόπο ζωής σου γενικά. Απόφυγε τα junk food και βάλε στη διατροφή σου τα λαχανικά και τα φρούτα, ελάττωσε το κάπνισμα, πιες πολύ νερό και κοιμήσου καλά. Μη σκέφτεσαι τη γυμναστική σαν ένα προστατευτικό κάλυμμα που σου επιτρέπει να τρως σουβλάκια και μπέργκερ χωρίς να παχαίνεις, αλλά σαν ένα εφαλτήριο για να ζήσεις σωστά και υγιεινά.

 

Θες six-pack; Aπόφυγε αυτά τα 3 διατροφικά λάθη. Δες ΕΔΩ

9 πράγματα που πρέπει να κάνεις πάντα μετά την προπόνηση. Δες ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive